Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Script
Знайдено:  
This is some text inside of a div block.
 статті
Реабілітація
Центр прогресивної хірургії, ортопедії та реабілітації Mashtaler Ortho&Trauma використовує інноваційні підходи не лише у діагностиці та лікуванні, але і у реабілітації пацієнтів після травм, операцій та хронічних захворювань опорно-рухового апарату.
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Інʼєкційні процедури
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Хірургія
Висококваліфіковані хірурги ортопеди-травматологи Центру прогресивної хірургії, ортопедії та реабілітації невпинно розвиваються для того, щоб надані послуги були інноваційними, а саме лікування проводилося з використанням сучасного обладнання.
#стегно
#коліно
#плече
Артроскопія
Артроскопія є передовою мінімально інвазивною хірургічною технікою, яка дозволяє лікарям оглядати, діагностувати та лікувати проблеми внутрішньої частини суглоба.
#коліно
Ендопротезування суглобів
Ендопротезування суглобів стає справжнім порятунком для людей, які страждають від важких форм артрозу, артриту, травм чи інших захворювань, що призводять до руйнування суглобових поверхонь та сильного болю.
#коліно
#стегно
#плече
#кисть
Артроскопія колінного суглоба
Артроскопія колінного суглоба — хірургічна процедура, що дозволяє лікарю продивитись всі складові суглоба, з мінімальною травматизацією навколишніх тканин та низьким ризиком ускладнень. 
#коліно
Ендопротезування плечового суглоба
Операція заміни плечового суглоба виконується для полегшення болю та інших симптомів, які виникають внаслідок ураження плечового суглоба. Операція включає в себе видалення уражених ділянок кістки та їх заміну частинами — спеціальними імплантами з металу чи пластику. Ця операція називається ендопротезуванням плечового суглоба.
#плече
Артроскопія гомілковостопного суглоба
Артроскопія гомілковостопного суглоба — хірургічна процедура, що дозволяє лікарю продивитись всі складові суглоба, з мінімальною травматизацією навколишніх тканин та низьким ризиком ускладнень. 
No items found.
Халюс-вальгус
Халюс вальгус або вальгусна деформація великого пальця стопи — це патологічний стан, при якому великий палець зміщується в бік і виглядає як великий "випуклий" виріст. Це стан, який може суттєво обмежити рух та викликати біль під час ходьби.
#стопа
Розрив передньої хрестоподібної звʼязки коліна (ПХЗ)
Зв’язки — це міцні волокна, які зʼєднують кістки між собою. Передня хрестоподібна звʼязка — одна з двох зв’язок, які перетинаються в центрі коліна і з’єднують стегнову кістку з великогомілковою. Передня хрестоподібна звʼязка є головним стабілізатором колінного суглоба. Травмування, що призводять її розрив провокують подальшу нестабільність коліна.
#коліно
Високоінтенсивна лазеротерапія
Високоінтенсивна лазеротерапія — це потужний метод подолання болю. Через природний процес передачі енергії (біостимуляція та фотомеханічний ефект), лазер прискорює процеси загоєння та регенерації. Технологія високоінтенсивного лазеру базується на принципі лазерної терапії низького рівня. Велика потужність і вибір правильної довжини хвилі дозволяють глибоко проникати в тканини та лікувати їх зсередини. 
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Ендопротезування кульшового суглоба
Ендопротезування кульшового суглоба, яке також називають тотальним ендопротезуванням, може бути варіантом, якщо біль у кульшовому суглобі заважає повсякденній діяльності. Виконують таку операцію у випадку, якщо нехірургічні методи лікування не допомогли або вже не є ефективними. Пошкодження, спричинені артрозом, є найпоширенішою причиною необхідності в ендопротезуванні кульшового суглоба.
#стегно
Суперіндуктивна магнітотерапія
Суперіндуктивна магнітотерапія (ще називають Високоінтенсивна магнітотерапія) — сучасний, ефективний та безпечний метод лікування болю без прямого втручання в організм людини. Це можливо за рахунок впливу на нервово-мʼязову тканину магнітного поля, що створює спеціальний суперіндуктивний апарат. Вже після першої процедури відчувається помітне зменшення болю.
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Плазмотерапія PRP
Плазмотерапія (PRP-терапія) використовується для лікування травм і захворювань опорно-рухового апарату, прискорення відновних процесів, а також для досягнення протизапального і знеболювального ефекту в комплексі з іншими методами лікування.
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Lipogems
Lipogems — процедура пришвидшення загоєння та відновлення травмованих або оперованих тканин суглобів, кісток, хрящів та мʼязів. А також ефективний метод лікування болю. 
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
BMAC
Наш організм має здатність відновлюватись самостійно, проте відновних клітин організму часто недостатньо для повноцінного відновлення. Регенеративна терапія BMAC — процедура, що запускає природні регенеративні механізми організму.
#кисть
#коліно
#стегно
#лікоть
#плече
Кальцифікуючий тендиніт
Кальцифікуючий тендиніт плеча – це одна із частих причин болю у плечовому суглобі. Цей стан спричинений утворенням депозиту кальцію у одному із сухожиль ротаторної манжети плеча. Утворення кальцифікату спричиняє підвищення тиску у сухожиллі та його хімічне подразнення, що веде до розвитку вираженого болю. Найчастіше виділяють кальцифікуючий тендиніт сухожилля надостного та підостного м’язів плеча.
#плече
Артроскопія плечового суглоба
Артроскопія плечового суглоба — хірургічна процедура, що дозволяє лікарю продивитись всі складові суглоба, з мінімальною травматизацією навколишніх тканин та низьким ризиком ускладнень. 
#плече
Коригуюча остеотомія коліна
Коригуюча остеотомія — ефективний метод лікування, що відновлює функцію суглоба і покращує якість життя. Процедуру рекомендують при ушкодженнях та больових відчуттях у колінному суглобі, що можуть супроводжуватись обмеженнями руху. Причини цих ушкоджень різні: як травми та деформації, так і вроджені хвороби. Коліно, як найбільш навантажувальний суглоб тіла людини, дуже чутливий до таких проявів.
#коліно
Пластика передньої хрестоподібної зв’язки
Це операція, спрямована на заміну розірваної передньої хрестоподібної зв’язки (ПХЗ), яка є однією із головних структур колінного суглоба. Ушкодження ПХЗ, в основному, відбуваються під час занять спортом з різкими зупинками і змінами напрямку руху – наприклад, футбол, баскетбол, гірськолижний спорт, гімнастика.
#коліно

Ендопротезування кульшового суглоба

#метод

Ендопротезування кульшового суглоба, яке також називають тотальним ендопротезуванням, може бути варіантом, якщо біль у кульшовому суглобі заважає повсякденній діяльності. Виконують таку операцію у випадку, якщо нехірургічні методи лікування не допомогли або вже не є ефективними. Пошкодження, спричинені артрозом, є найпоширенішою причиною необхідності в ендопротезуванні кульшового суглоба.

Під час ендопротезування кульшового суглоба хірург видаляє пошкоджені ділянки суглоба і замінює їх штучними частинами. Цей штучний суглоб (протез) допомагає зменшити біль і поліпшити функцію руху.

Коли потрібна ендопротезування кульшового суглоба?

Наступні захворювання можуть викликати складні пошкодження тазостегнового суглоба. 

Іноді ці пошкодження потребують проведення операції ендопротезування кульшового суглоба. Операція є варіантом вирішення, якщо біль у стегні не минає та:

Як проходить операція?

  1. Підготовка до ендопротезування кульшового суглоба

Перед операцією відбувається огляд пацієнта у хірурга-ортопеда.  Лікар розпитує про історію хвороби та ліки, які пацієнт приймає на даний момент.

Детально огляне стегно, звертаючи увагу на діапазон рухів у суглобі та силу навколишніх м'язів. Також, лікар може призначити аналізи крові та рентген. (МРТ потрібна рідко).

Під час візиту слід задати всі питання, які цікавлять про процедуру. Та з'ясувати, яких ліків слід уникати або продовжувати приймати протягом тижня перед операцією.

Оскільки вживання тютюну може перешкоджати загоєнню, краще припинити вживання тютюнових виробів. Якщо потрібна допомога, щоб кинути палити, варто поговорити зі своїм лікарем.

  1. Операція ендопротезування кульшового суглоба

Безпосередньо перед операцією, пацієнту роблять спінальну (спинномозкову) анестезію, яка знечулить нижню половину тіла; або за потреби, загальний наркоз. Він занурить у стан, схожий на сон.

Також хірург може ввести знеболюючі ліки навколо нервів або в суглоб, щоб полегшити біль після операції.

Щоб виконати заміну кульшового суглоба, хірург робить наступні дії:

Хірургічна процедура може бути завершена протягом двох годин. 

  1. Підтримка після операції

Далі пацієнта переведуть у післяопераційну палату на кілька годин, поки анестезія відійде. Медичний персонал стежитиме за кров'яним тиском, пульсом, бадьорістю, рівнем болю та комфорту, а також за потребою в ліках.

Певний час треба буде глибоко дихати, кашляти або дмухати в пристрій, який допомагає вивести рідину з легенів. Тривалість відновлення після операції залежить від ваших індивідуальних потреб. Переважно, пацієнти можуть піти додому того ж дня.

Як відбувається відновлення після ендопротезування кульшового суглоба?

Фізична терапія. Щоденна активність і фізичні вправи допомагають відновити функції суглобів і м'язів. Фізичний терапевт порекомендує вправи на зміцнення та рухливість, а також допоможе навчитися користуватися допоміжними засобами для ходіння (ходунки, палиця або милиці). Під час відновлення, необхідно буде поступово збільшувати навантаження на ногу, доки не вдастся відновити можливість ходити без сторонньої допомоги.

Відновлення в домашніх умовах. Перед випискою з лікарні пацієнт та його доглядачі отримають поради щодо догляду за новим стегном. 

Для плавного відновлення вдома варто підготуватись:

Які є ризики під час проведення операції ендопротезування кульшового суглоба?

Ризики, пов'язані з операцією ендопротезування кульшового суглоба, можуть включати:

Утворення тромбів. Після операції, тимчасово існує підвищений ризик утворення тромбів у венах на ногах. 

Це може бути небезпечно. Ліки для розрідження крові можуть зменшити цей ризик.

Інфекція. Вони можуть виникнути в місці розрізу та в глибших тканинах біля нового стегна. Більшість інфекцій лікують антибіотиками. Але серйозна інфекція біля нового кульшового суглоба може потребувати операції з видалення та заміни штучних частин. Варто тримати постійний контакт з лікарем.

Перелом. Під час операції здорові частини кульшового суглоба сильніше схильні до перелому. Часто переломи якщо і є, то досить малі, щоб загоїтись самостійно. Але більші переломи можуть потребувати стабілізації дротами, гвинтами, чи можливо, металевою пластиною або кістковими трансплантатами.

Вивих. Певні положення можуть призвести до того, що кулька нового суглоба може вийти з западини, особливо в перші кілька місяців після операції. Якщо стегно вивихнуте, бандаж допоможе утримати стегно в правильному положенні. Якщо стегно продовжує зміщуватися — може знадобитися операція для його стабілізації.

Зміна довжини ноги. Хірурги вживають заходів, щоб уникнути цієї проблеми. Але іноді нове стегно робить одну ногу довшою або коротшою за іншу. Це буває спричинено контрактурою м'язів навколо стегна. У таких випадках допоможе поступове зміцнення та розтягування цих м'язів. Невелика різниця в довжині ніг зазвичай не помітна через кілька місяців.

Розхитування. Це ускладнення рідко трапляється з новими імплантатами. Проте новий суглоб з часом може розхитатись, що спричинить біль у стегні. Для вирішення проблеми може знадобитися хірургічне втручання.

Пошкодження нервів. Рідко нерви в ділянці встановлення імплантату можуть бути пошкоджені. Пошкодження нервів може викликати оніміння, слабкість і біль.

Потреба у повторному ендопротезуванні кульшового суглоба. Штучні частини кульшового суглоба можуть з часом зноситися та потребувати повторної операції. Особливо це відбувається у людей, які перенесли операцію із заміни кульшового суглоба у відносно молодому та активному віці.Однак новітні матеріали роблять імплантанти довговічними.

Як уникнути утворення тромбів після операції?

Наступні профілактичні дії допоможуть запобігти утворенню тромбів:

Які результати та переваги ендопротезування?

Повне відновлення після ендопротезування кульшового суглоба відбувається по-різному. Але більшість людей почуваються добре вже через 3 місяці після операції. Покращення зазвичай тривають протягом 1-го року після операції.

Новий кульшовий суглоб може зменшити біль і збільшити діапазон рухів стегна. Але як би не хотілось навряд чи пацієнт  зможе робити все, що міг робити до появи болю у стегні.

Інтенсивні навантаження, такі як біг або гра в баскетбол, можуть бути надто важкими для штучного суглоба. Але з часом більшість людей можуть брати участь у менш активний діяльності, такій як плавання, гольф та їзда на велосипеді.

Ціна послуги ендопротезування кульшового суглоба у клініці Mashtaler ortho&trauma

Вартість операції залежить від важкості стану пацієнта. Запишіться на консультацію до нашого ортопеда-травматолога, щоб отримати точний діагноз та дізнатися вартість операції для вашого випадку.

Ендопротезування кульшового суглоба, яке також називають тотальним ендопротезуванням, може бути варіантом, якщо біль у кульшовому суглобі заважає повсякденній діяльності. Виконують таку операцію у випадку, якщо нехірургічні методи лікування не допомогли або вже не є ефективними. Пошкодження, спричинені артрозом, є найпоширенішою причиною необхідності в ендопротезуванні кульшового суглоба.

Під час ендопротезування кульшового суглоба хірург видаляє пошкоджені ділянки суглоба і замінює їх штучними частинами. Цей штучний суглоб (протез) допомагає зменшити біль і поліпшити функцію руху.

Коли потрібна ендопротезування кульшового суглоба?

Наступні захворювання можуть викликати складні пошкодження тазостегнового суглоба. 

Іноді ці пошкодження потребують проведення операції ендопротезування кульшового суглоба. Операція є варіантом вирішення, якщо біль у стегні не минає та:

Як проходить операція?

  1. Підготовка до ендопротезування кульшового суглоба

Перед операцією відбувається огляд пацієнта у хірурга-ортопеда.  Лікар розпитує про історію хвороби та ліки, які пацієнт приймає на даний момент.

Детально огляне стегно, звертаючи увагу на діапазон рухів у суглобі та силу навколишніх м'язів. Також, лікар може призначити аналізи крові та рентген. (МРТ потрібна рідко).

Під час візиту слід задати всі питання, які цікавлять про процедуру. Та з'ясувати, яких ліків слід уникати або продовжувати приймати протягом тижня перед операцією.

Оскільки вживання тютюну може перешкоджати загоєнню, краще припинити вживання тютюнових виробів. Якщо потрібна допомога, щоб кинути палити, варто поговорити зі своїм лікарем.

  1. Операція ендопротезування кульшового суглоба

Безпосередньо перед операцією, пацієнту роблять спінальну (спинномозкову) анестезію, яка знечулить нижню половину тіла; або за потреби, загальний наркоз. Він занурить у стан, схожий на сон.

Також хірург може ввести знеболюючі ліки навколо нервів або в суглоб, щоб полегшити біль після операції.

Щоб виконати заміну кульшового суглоба, хірург робить наступні дії:

Хірургічна процедура може бути завершена протягом двох годин. 

  1. Підтримка після операції

Далі пацієнта переведуть у післяопераційну палату на кілька годин, поки анестезія відійде. Медичний персонал стежитиме за кров'яним тиском, пульсом, бадьорістю, рівнем болю та комфорту, а також за потребою в ліках.

Певний час треба буде глибоко дихати, кашляти або дмухати в пристрій, який допомагає вивести рідину з легенів. Тривалість відновлення після операції залежить від ваших індивідуальних потреб. Переважно, пацієнти можуть піти додому того ж дня.

Як відбувається відновлення після ендопротезування кульшового суглоба?

Фізична терапія. Щоденна активність і фізичні вправи допомагають відновити функції суглобів і м'язів. Фізичний терапевт порекомендує вправи на зміцнення та рухливість, а також допоможе навчитися користуватися допоміжними засобами для ходіння (ходунки, палиця або милиці). Під час відновлення, необхідно буде поступово збільшувати навантаження на ногу, доки не вдастся відновити можливість ходити без сторонньої допомоги.

Відновлення в домашніх умовах. Перед випискою з лікарні пацієнт та його доглядачі отримають поради щодо догляду за новим стегном. 

Для плавного відновлення вдома варто підготуватись:

Які є ризики під час проведення операції ендопротезування кульшового суглоба?

Ризики, пов'язані з операцією ендопротезування кульшового суглоба, можуть включати:

Утворення тромбів. Після операції, тимчасово існує підвищений ризик утворення тромбів у венах на ногах. 

Це може бути небезпечно. Ліки для розрідження крові можуть зменшити цей ризик.

Інфекція. Вони можуть виникнути в місці розрізу та в глибших тканинах біля нового стегна. Більшість інфекцій лікують антибіотиками. Але серйозна інфекція біля нового кульшового суглоба може потребувати операції з видалення та заміни штучних частин. Варто тримати постійний контакт з лікарем.

Перелом. Під час операції здорові частини кульшового суглоба сильніше схильні до перелому. Часто переломи якщо і є, то досить малі, щоб загоїтись самостійно. Але більші переломи можуть потребувати стабілізації дротами, гвинтами, чи можливо, металевою пластиною або кістковими трансплантатами.

Вивих. Певні положення можуть призвести до того, що кулька нового суглоба може вийти з западини, особливо в перші кілька місяців після операції. Якщо стегно вивихнуте, бандаж допоможе утримати стегно в правильному положенні. Якщо стегно продовжує зміщуватися — може знадобитися операція для його стабілізації.

Зміна довжини ноги. Хірурги вживають заходів, щоб уникнути цієї проблеми. Але іноді нове стегно робить одну ногу довшою або коротшою за іншу. Це буває спричинено контрактурою м'язів навколо стегна. У таких випадках допоможе поступове зміцнення та розтягування цих м'язів. Невелика різниця в довжині ніг зазвичай не помітна через кілька місяців.

Розхитування. Це ускладнення рідко трапляється з новими імплантатами. Проте новий суглоб з часом може розхитатись, що спричинить біль у стегні. Для вирішення проблеми може знадобитися хірургічне втручання.

Пошкодження нервів. Рідко нерви в ділянці встановлення імплантату можуть бути пошкоджені. Пошкодження нервів може викликати оніміння, слабкість і біль.

Потреба у повторному ендопротезуванні кульшового суглоба. Штучні частини кульшового суглоба можуть з часом зноситися та потребувати повторної операції. Особливо це відбувається у людей, які перенесли операцію із заміни кульшового суглоба у відносно молодому та активному віці.Однак новітні матеріали роблять імплантанти довговічними.

Як уникнути утворення тромбів після операції?

Наступні профілактичні дії допоможуть запобігти утворенню тромбів:

Які результати та переваги ендопротезування?

Повне відновлення після ендопротезування кульшового суглоба відбувається по-різному. Але більшість людей почуваються добре вже через 3 місяці після операції. Покращення зазвичай тривають протягом 1-го року після операції.

Новий кульшовий суглоб може зменшити біль і збільшити діапазон рухів стегна. Але як би не хотілось навряд чи пацієнт  зможе робити все, що міг робити до появи болю у стегні.

Інтенсивні навантаження, такі як біг або гра в баскетбол, можуть бути надто важкими для штучного суглоба. Але з часом більшість людей можуть брати участь у менш активний діяльності, такій як плавання, гольф та їзда на велосипеді.

Ціна послуги ендопротезування кульшового суглоба у клініці Mashtaler ortho&trauma

Вартість операції залежить від важкості стану пацієнта. Запишіться на консультацію до нашого ортопеда-травматолога, щоб отримати точний діагноз та дізнатися вартість операції для вашого випадку.

Методи лікування цього захворювання
No items found.

Онлайн запис

Обов’язкове поле*

Дякуємо!

Наші адміністратори зв’яжуться з вами найближчим часом
Упс..щось не так. Спробуйте перезавантажити сторінку 
та повторити ще раз!
Онлайн запис